Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza z szynką, pieczarkami, czerwoną papryką, cebulą, bazylią i żółtym serem, prosta i szybka w przygotowaniu.
blacha, papier do pieczenia, tarka, miska
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3193
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 174
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 85
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 75
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3193
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 174
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 85
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 75
Składniki
Wykonanie ciasta: Drożdże zasypujemy cukrem i zalewamy odrobiną ciepłego mleka aby dobrze się rozpuściły. Wsypujemy do miski przesianą mąkę, dodajemy rozczyn drożdżowy, następnie resztę ciepłego mleka, sól i olej. Wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto smarujemy olejem, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godz.
Wykonanie pizzy: Z ciasta rozwałkowujemy prostokątny placek pod wymiar blachy. Rozwałkowany placek ciasta umieszczamy na blasze. Placek ciasta nakłuwamy widelcem lub specjalnym wałkiem.
Smarujemy sosem lub ketchupem.
Nakładamy plastry szynki.
Pokrojone w cienkie plasterki pieczarki, drobno pokrojoną paprykę i cebulę.
Całość posypujemy drobno pokrojonymi listkami bazylii i startym na wiórki żółtym serem. Pieczemy 25 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza. Po upieczeniu kroimy i zajadamy. Smacznego !!!
Pieczemy 25 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza. Po upieczeniu kroimy i zajadamy. Smacznego !!!