Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza z szynką, pieczarkami, czerwoną papryką, cebulą, bazylią i żółtym serem, prosta i szybka w przygotowaniu.
blacha, papier do pieczenia, tarka, miska
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 9999
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3878
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42374
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 456
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 274
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 405
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 9999
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3878
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42374
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 456
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 274
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 405
Składniki
Wykonanie ciasta: Drożdże zasypujemy cukrem i zalewamy odrobiną ciepłego mleka aby dobrze się rozpuściły. Wsypujemy do miski przesianą mąkę, dodajemy rozczyn drożdżowy, następnie resztę ciepłego mleka, sól i olej. Wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto smarujemy olejem, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godz.
Wykonanie pizzy: Z ciasta rozwałkowujemy prostokątny placek pod wymiar blachy. Rozwałkowany placek ciasta umieszczamy na blasze. Placek ciasta nakłuwamy widelcem lub specjalnym wałkiem.
Smarujemy sosem lub ketchupem.
Nakładamy plastry szynki.
Pokrojone w cienkie plasterki pieczarki, drobno pokrojoną paprykę i cebulę.
Całość posypujemy drobno pokrojonymi listkami bazylii i startym na wiórki żółtym serem. Pieczemy 25 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza. Po upieczeniu kroimy i zajadamy. Smacznego !!!
Pieczemy 25 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza. Po upieczeniu kroimy i zajadamy. Smacznego !!!