Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza z szynką, pieczarkami, czerwoną papryką, cebulą, bazylią i żółtym serem, prosta i szybka w przygotowaniu.
blacha, papier do pieczenia, tarka, miska
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Wykonanie ciasta: Drożdże zasypujemy cukrem i zalewamy odrobiną ciepłego mleka aby dobrze się rozpuściły. Wsypujemy do miski przesianą mąkę, dodajemy rozczyn drożdżowy, następnie resztę ciepłego mleka, sól i olej. Wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto smarujemy olejem, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godz.
Wykonanie pizzy: Z ciasta rozwałkowujemy prostokątny placek pod wymiar blachy. Rozwałkowany placek ciasta umieszczamy na blasze. Placek ciasta nakłuwamy widelcem lub specjalnym wałkiem.
Smarujemy sosem lub ketchupem.
Nakładamy plastry szynki.
Pokrojone w cienkie plasterki pieczarki, drobno pokrojoną paprykę i cebulę.
Całość posypujemy drobno pokrojonymi listkami bazylii i startym na wiórki żółtym serem. Pieczemy 25 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza. Po upieczeniu kroimy i zajadamy. Smacznego !!!
Pieczemy 25 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza. Po upieczeniu kroimy i zajadamy. Smacznego !!!