Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wzbogacone serem, pieczarkami, tradycyjne placki ziemniaczane, pieczone z jajkiem sadzonym.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19177
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13003
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1632
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232055
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19177
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13003
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1632
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232055
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki, pieczarkę i ser ścieramy na dużych oczkach, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 2 łyżki mąki pszennej, wbijamy jajko,mieszamy.
Masę ziemniaczaną wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 35 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza, do zarumienienia się placka.
W międzyczasie smażymy pokrojony boczek wędzony z pieczarkami i drobno pokrojoną cebulką ze szczypiorem.
Upieczony placek.
Na placek wykładamy usmażony boczek z pieczarkami robiąc takie miejsca dla jajek które w te miejsca wbijemy. Ja zrobiłam dwa miejsca do których wbiję po 1 jajku. Całość posypuję pozostałym szczypiorem z cebulką.
Ponownie pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, aż jajka ładnie się zetną.
Upieczony placek kroimy na dwie równe części, dekorujemy bazylią. Smacznego :)