Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki pancakes podane z ulubionym dżemem.
Polecam, pychota.
Odsłon: 718
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4971
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 888
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 309
Polecam, pychota.
Odsłon: 718
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4971
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 888
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 309
Składniki
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Jogurt mieszamy z sodą. Do miski wbijamy jajka i dodajemy cukier. Miksujemy na gładką emulsję do której dodajemy olej, ciepłe mleko, mąkę oraz jogurt z sodą. Miksujemy chwilę na średnich obrotach miksera. Odstawiamy ciasto na 10-20 minut żeby odpoczęło. Nagrzewamy patelnię i chochlą nakładamy ciasto o grubości około 5 mm.
Smażymy z obu stron na rumiany kolor, około 1-2 minuty z każdej strony placka. Z podanego przepisu powinno wyjść 6 placków o średnicy 15 cm. Usmażone placki podajemy z ulubionym dżemem. Smacznego!!!