Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki pancakes podane z ulubionym dżemem.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 662
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1404
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458533
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1682
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 662
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1404
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458533
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1682
Składniki
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Jogurt mieszamy z sodą. Do miski wbijamy jajka i dodajemy cukier. Miksujemy na gładką emulsję do której dodajemy olej, ciepłe mleko, mąkę oraz jogurt z sodą. Miksujemy chwilę na średnich obrotach miksera. Odstawiamy ciasto na 10-20 minut żeby odpoczęło. Nagrzewamy patelnię i chochlą nakładamy ciasto o grubości około 5 mm.
Smażymy z obu stron na rumiany kolor, około 1-2 minuty z każdej strony placka. Z podanego przepisu powinno wyjść 6 placków o średnicy 15 cm. Usmażone placki podajemy z ulubionym dżemem. Smacznego!!!