Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki pancakes podane z ulubionym dżemem.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5445
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47920
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165764
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5445
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47920
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165764
Składniki
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Jogurt mieszamy z sodą. Do miski wbijamy jajka i dodajemy cukier. Miksujemy na gładką emulsję do której dodajemy olej, ciepłe mleko, mąkę oraz jogurt z sodą. Miksujemy chwilę na średnich obrotach miksera. Odstawiamy ciasto na 10-20 minut żeby odpoczęło. Nagrzewamy patelnię i chochlą nakładamy ciasto o grubości około 5 mm.
Smażymy z obu stron na rumiany kolor, około 1-2 minuty z każdej strony placka. Z podanego przepisu powinno wyjść 6 placków o średnicy 15 cm. Usmażone placki podajemy z ulubionym dżemem. Smacznego!!!