Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle puszyste placki z jabłkami to znakomity pomysł na letnie śniadanie lub obiad na słodko. Są proste i szybkie w przygotowaniu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8074
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1165
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9845
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4530
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 542
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8074
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1165
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9845
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4530
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 542
Składniki
Jabłka dokładnie umyj i osusz. Nie przekrawając owocu pozbądź się gniazd nasiennych, a następnie pokrój na 2 cm plastry.
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
Żółtka połącz z mlekiem i mąką. Ciasto powinno być gładkie bez grudek. Do tak powstałej masy dodaj ubite białka.
Plasterki jabłek zanurzaj w cieście i smaż z obu stron na złoty kolor.
Podawaj posypane cukrem pudrem, możesz także placuszki polać miodem lub syropem klonowym.