Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki którym trudno się oprzeć, puszyste, delikatne, z lekko wyczuwalnym smakiem kokosa. Dodatek jabłka sprawia że są jeszcze bardziej wilgotne.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Składniki
Jogurt i jajka mieszamy na jednolitą masę, następnie stopniowo dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Mamy uzyskać konsystencję dość gęstej śmietany. Mąki nie dodajemy zbyt dużo, w plackach powinien być wyczuwalny smak jogurtu. Na koniec dodajemy jabłko starte na dużych oczkach. Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju na złoty kolor. Posypujemy cukrem pudrem.