Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity pomysł na śniadanie lub słodki obiad. Placuszki z kaszy jaglanej przygotujesz szybko i bez problemu. Możesz podać je polane syropem klonowym lub z ulubionym dżemem. Jeśli nie przepadasz za napojami roślinnymi, wybierz zwykłe mleko.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 42
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 39
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 34
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2125
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 42
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 39
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 34
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2125
Składniki
Jabłka dokładnie umyj i osusz. Zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Kaszę jaglaną przesyp do garnka. Zalej napojem roślinnym i gotuj przez 10-15 minut. Pod koniec gotowania dodaj łyżkę miodu i całość zamieszaj.
Ugotowaną kaszę zdejmij z palnika i odłóż do przestudzenia. Gdy będzie wystarczająco chłodna, dodaj jajka oraz jabłka. Całość wymieszaj. Następnie wsyp mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Ponownie zamieszaj.
Na patelni rozgrzej olej. Za pomocą łyżki wykładaj porcje ciasta i smaż z obu stron na złoty kolor.