Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity pomysł na śniadanie lub słodki obiad. Placuszki z kaszy jaglanej przygotujesz szybko i bez problemu. Możesz podać je polane syropem klonowym lub z ulubionym dżemem. Jeśli nie przepadasz za napojami roślinnymi, wybierz zwykłe mleko.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 240
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 240
Składniki
Jabłka dokładnie umyj i osusz. Zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Kaszę jaglaną przesyp do garnka. Zalej napojem roślinnym i gotuj przez 10-15 minut. Pod koniec gotowania dodaj łyżkę miodu i całość zamieszaj.
Ugotowaną kaszę zdejmij z palnika i odłóż do przestudzenia. Gdy będzie wystarczająco chłodna, dodaj jajka oraz jabłka. Całość wymieszaj. Następnie wsyp mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Ponownie zamieszaj.
Na patelni rozgrzej olej. Za pomocą łyżki wykładaj porcje ciasta i smaż z obu stron na złoty kolor.