Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne chrupiące placki ziemniaczane z kiszoną kapustą. :)
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 29
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3912
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 836
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 413
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 29
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3912
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 836
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 413
Składniki
Potrzebne składniki.
Ziemniaki trzemy na pulpę.
Kapustę podsmażamy z cebulą na patelni.
Do startych ziemniaków wbijamy 3 jajka, dodajemy podsmażoną kapustę, startą cebulę, sól, przyprawy i podczas mieszania dodajemy skrobię ziemniaczaną.
Gotowe ciasto na placki.
Smażymy na gorącej patelni, na oleju, z obu stron na rumiany kolor.
Osączamy usmażone placki z tłuszczu na papierowych ręczniczkach. Podajemy z gęstą śmietaną. Smacznego :)