Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne chrupiące placki ziemniaczane z kiszoną kapustą. :)
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 13289
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 57
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 3956
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 13289
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 57
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 3956
Składniki
Potrzebne składniki.
Ziemniaki trzemy na pulpę.
Kapustę podsmażamy z cebulą na patelni.
Do startych ziemniaków wbijamy 3 jajka, dodajemy podsmażoną kapustę, startą cebulę, sól, przyprawy i podczas mieszania dodajemy skrobię ziemniaczaną.
Gotowe ciasto na placki.
Smażymy na gorącej patelni, na oleju, z obu stron na rumiany kolor.
Osączamy usmażone placki z tłuszczu na papierowych ręczniczkach. Podajemy z gęstą śmietaną. Smacznego :)