Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne chrupiące placki ziemniaczane z kiszoną kapustą. :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113076
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 464
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 801
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113076
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 464
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 801
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Składniki
Potrzebne składniki.
Ziemniaki trzemy na pulpę.
Kapustę podsmażamy z cebulą na patelni.
Do startych ziemniaków wbijamy 3 jajka, dodajemy podsmażoną kapustę, startą cebulę, sól, przyprawy i podczas mieszania dodajemy skrobię ziemniaczaną.
Gotowe ciasto na placki.
Smażymy na gorącej patelni, na oleju, z obu stron na rumiany kolor.
Osączamy usmażone placki z tłuszczu na papierowych ręczniczkach. Podajemy z gęstą śmietaną. Smacznego :)