Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne chrupiące placki ziemniaczane z kiszoną kapustą. :)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11910
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 118
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8615
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155366
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1165
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11910
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 118
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8615
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155366
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1165
Składniki
Potrzebne składniki.
Ziemniaki trzemy na pulpę.
Kapustę podsmażamy z cebulą na patelni.
Do startych ziemniaków wbijamy 3 jajka, dodajemy podsmażoną kapustę, startą cebulę, sól, przyprawy i podczas mieszania dodajemy skrobię ziemniaczaną.
Gotowe ciasto na placki.
Smażymy na gorącej patelni, na oleju, z obu stron na rumiany kolor.
Osączamy usmażone placki z tłuszczu na papierowych ręczniczkach. Podajemy z gęstą śmietaną. Smacznego :)