Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna odsłona placuszkow owsianych. Smaczne i kolorowe. Mąkę owsianą możemy zamienić na każdą inną. Ważna jest tutaj dekoracja.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 1002
Dziś do pracy.
Odsłon: 135
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 178
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15407
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 324
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 1002
Dziś do pracy.
Odsłon: 135
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 178
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15407
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 324
Składniki
Mąkę owsianą ( u mnie Zmielone płatki owsiane) i paczkę budyniu waniliowego zmieszałam z jajkiem i mlekiem do uzyskania konsystencji śmietany. Dodałam łyżeczkę proszku do pieczenia i odstawilam na 3minuty. Do ciasta dodałam garść kwiatków. Po nałożeniu cista na patelnie powtykalam w placki resztę kwiatków i obrucilam ciasto na drugą stronę. Można smażyć na maśle, oliwie lub jak u mnie na suchej patelni. Można dodać do ciasta slodzidlo - cukier, erytrol, ksylitol. Ja dodałam kilka kropli stewii w płynie. Podałam z serkiem wiejskim.