Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon truskawkowy już rozpoczęty wiec polecam placuszki z truskawkami.Szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Truskawki pokroić na grubsze plastry .Żółtka oddzielić od białek.
ubić na sztywno pianę z cukrem
Żółtka utrzeć z mąką,proszkiem do pieczenia,mlekiem,śmietaną oraz masłem.Dodać ubitą na sztywno pianę,wymieszać następnie truskawki,wymieszać.Nakładać łyżką ciasto na patelnię(z tej ilości wychodzi mi 20 placuszków)
Smażyć na patelni po obu stronach na rumiano.Ciepłe posypać cukrem pudrem