Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze placuszki przygotowałam na śniadanie. Placuszki twarogowe wychodzą bardzo smaczne, są nadzwyczaj proste w przygotowaniu i szybkie. Można je przygotować z samego twarogu lub wmieszać bananem tak jak ja to zrobiłam, oprószyć cukrem pudrem lub podać z miodem albo z syropem klonowym , dżemem itp. Polecam
miska, widelec, patelnia ,
Składniki
Twaróg przełóż do miski i rozgnieść dokładnie widelcem lub przeciśnij przez praskę. Dodaj obrany pokrojony na mniejsze kawałki banan i ponownie rozgnieść do połączenia składników. Dodaj żółtka, cukier puder, cukier waniliowy oraz mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną, wymieszaj. Na koniec masę połącz z ubitą piana z białek. Porcje masy nakładaj na rozgrzaną i delikatnie wysmarowaną olejem patelnię i smaż nieduże placuszki na złoty rumiany kolor. Podawaj oprószone cukrem pudrem lub z ulubionymi dodatkami. Smacznego
Przygotowanie masy.
Smażenie placuszków.
Placuszki gotowe do podania.