Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do kanapek :) Smak mojego dzieciństwa :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8127
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 400
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8127
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 400
Składniki
Mięso mielone mieszamy z gorczycą, czosnkiem (przeciśniętym przez praskę), sola i pieprzem.
Przygotowana masę miesną przekładamy do słoików (farsz ma stanowić 2/3 objetości słoika).. Dno dużego garnka wykładamy gazetami, wkładamy słoiki, wlewamy wodę. Od momentu zagotowania wody gotujemy na małym ogniu przez dwie godziny.
Po ugotowaniu wyciągamy słoiki i układamy wieczkiem w dół, zeby zaciągnęły. Smaacznego :)