Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do kanapek :) Smak mojego dzieciństwa :)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8532
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1778
Polecam.
Odsłon: 508
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8532
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1778
Polecam.
Odsłon: 508
Składniki
Mięso mielone mieszamy z gorczycą, czosnkiem (przeciśniętym przez praskę), sola i pieprzem.
Przygotowana masę miesną przekładamy do słoików (farsz ma stanowić 2/3 objetości słoika).. Dno dużego garnka wykładamy gazetami, wkładamy słoiki, wlewamy wodę. Od momentu zagotowania wody gotujemy na małym ogniu przez dwie godziny.
Po ugotowaniu wyciągamy słoiki i układamy wieczkiem w dół, zeby zaciągnęły. Smaacznego :)