Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak własnoręcznie upieczone bułeczki! Na pewno zachwycą wszystkich domowników :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11632
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1254
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12230
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2836
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11632
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1254
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12230
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2836
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać miód. Następnie dodać ciepłe mleko i kilka łyżek mąki, wymieszać i odstawić na kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i odstawić w nasłonecznione miejsce do momentu, aż podwoi swoja objętość.
Gotowe ciasto podzielić na równe części (u mnie 12 szt). Uformować bułeczki, przenieść na blachę, pozostawić do napuszenia. potem posmarować mlekiem i posypać ziarnami.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 20 min. Smacznego!