Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne bułeczki na śniadanie :)
Drożdże kruszymy, dodajemy cukier i rozpuszczamy w ciepłym mleku.
Na chwilę odstawiamy i w tym czasie przesiawamy do miski mąkę, dodajemy sól, olej, drożdże rozpuszczone w mleku j i wszystko dokładnie zagniatamy do czasu, aż ciasto będzie jednolite i będzie odstawało od ręki.
Miskę z ciastem przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu (ok. 45min)
Po tym czasie uformować 8 bułeczek i układać w odstępach od siebie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Zostawiamy na ok 15min, aby trochę podrosły. W tym czasie nagrzewamy też piekarnik do 210st.C.
Przed pieczeniem smarujemy bułeczki żółtkiem i posypujemy ulubionymi ziarnami lub żółtym serem.
Pieczemy ok. 20min. Upieczone już bułeczki studzimy na kratce.
Bułeczki bardzo łatwe w przygotowaniu. Pyszne, chrupiące.
Odsłon: 5362
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 105
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 569
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 52
Co dziś u was króluje w porze obiadowej ?ja mam dla was przepis na pyszne ćwi...
Odsłon: 101
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 111
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 105
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 569
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 52
Co dziś u was króluje w porze obiadowej ?ja mam dla was przepis na pyszne ćwi...
Odsłon: 101
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 111
Składniki
Drożdże kruszymy, dodajemy cukier i rozpuszczamy w ciepłym mleku. Na chwilę odstawiamy i w tym czasie przesiawamy do miski mąkę, dodajemy sól, olej, drożdże rozpuszczone w mleku j i wszystko dokładnie zagniatamy do czasu, aż ciasto będzie jednolite i będzie odstawało od ręki. Miskę z ciastem przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu (ok. 45min) Po tym czasie uformować 8 bułeczek i układać w odstępach od siebie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zostawiamy na ok 15min, aby trochę podrosły. W tym czasie nagrzewamy też piekarnik do 210st.C. Przed pieczeniem smarujemy bułeczki żółtkiem i posypujemy ulubionymi ziarnami lub żółtym serem. Pieczemy ok. 20min. Upieczone już bułeczki studzimy na kratce.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Keto placki - zamiennik pieczywa
Pieczywo
Pszenny chleb z oliwkami
Pieczywo
Chałka drożdżowa
Pieczywo
chleb ziemniaczany
Keto placki - zamiennik pieczywa
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 189
Pszenny chleb z oliwkami
Bardzo dobry polecam do pracy i szkoły
Odsłon: 77