Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mamy dla Was przepis na pyszne mleczno-maślane bułeczki z dodatkiem miodu. Najlepiej smakują na ciepło, zaraz po upieczeniu. Smacznego! Wiecej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3686
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3796
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 362
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 665
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3686
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3796
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 362
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 665
Składniki
• Wszystkie składniki dodajemy je do dużej misy i wyrabiamy przez kilka minut • Wyrobione ciasto powinno być miękkie i elastyczne • Następnie ciasto przekładamy w ciepłe miejsce i pozwalamy mu wyrosnąć przez około 60 minut • Wyrośnięte ciasto dzielimy na porcje i formujemy z nich bułeczki które układamy na blacie pokrytym papierem • Przygotowanym porcją pozwalamy jeszcze wrosnąć przez około 30 minut • Tuż przed pieczeniem smarujemy wierzch bułeczek roztrzepanym jajkiem
• Bułeczki pieczemy w piekarniku nastawionym na 180° bez termoobiegu przez około 20 minut • Bułki wyciągamy gdy zaczną nabierać brązowego koloru • Po wyjęciu z piekarnika bułki możemy posmarować roztopionym masłem