Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mamy dla Was przepis na pyszne mleczno-maślane bułeczki z dodatkiem miodu. Najlepiej smakują na ciepło, zaraz po upieczeniu. Smacznego! Wiecej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 471
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 471
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Składniki
• Wszystkie składniki dodajemy je do dużej misy i wyrabiamy przez kilka minut • Wyrobione ciasto powinno być miękkie i elastyczne • Następnie ciasto przekładamy w ciepłe miejsce i pozwalamy mu wyrosnąć przez około 60 minut • Wyrośnięte ciasto dzielimy na porcje i formujemy z nich bułeczki które układamy na blacie pokrytym papierem • Przygotowanym porcją pozwalamy jeszcze wrosnąć przez około 30 minut • Tuż przed pieczeniem smarujemy wierzch bułeczek roztrzepanym jajkiem
• Bułeczki pieczemy w piekarniku nastawionym na 180° bez termoobiegu przez około 20 minut • Bułki wyciągamy gdy zaczną nabierać brązowego koloru • Po wyjęciu z piekarnika bułki możemy posmarować roztopionym masłem