Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1819
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1819
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli przesiewam do miski. Wbijam jajka, dodaję cukier waniliowy, wlewam mleko. Składniki miksuję na gładkie ciasto.
Jablka myję, obieram, wykrawam gniazda nasienne. Owoce kroję w plasterki, a potem na kawałki. Dodaję je do ciasta i delikatnie mieszam. Dodaję trochę cynamonu. Przykrywam i odstawiam do lodówki na 30 minut.
Na patelni rozgrzewam trochę oleju. Nakładam łyżką porcję ciasta, formuując niewielkie placuszki. Smażę z obu stron. Posypuję cukrem pudrem.