Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 79
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 79
Składniki
Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli przesiewam do miski. Wbijam jajka, dodaję cukier waniliowy, wlewam mleko. Składniki miksuję na gładkie ciasto.
Jablka myję, obieram, wykrawam gniazda nasienne. Owoce kroję w plasterki, a potem na kawałki. Dodaję je do ciasta i delikatnie mieszam. Dodaję trochę cynamonu. Przykrywam i odstawiam do lodówki na 30 minut.
Na patelni rozgrzewam trochę oleju. Nakładam łyżką porcję ciasta, formuując niewielkie placuszki. Smażę z obu stron. Posypuję cukrem pudrem.