Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puchate, tłuściutkie placuszki, smakują jak pączki. Najlepsze na gorąco z cukrem pudrem!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2341
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4434
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1406
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 373
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2341
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4434
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1406
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 373
Składniki
Ciepłe mleko, mąkę, drożdże wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia, po czym ubij łopatką, dodaj sól, cukier, masło i jajka. Zostaw ciasto powtórnie do wyrośnięcia.
Już nie mieszając, kładź ciasto łyżką na patelnię na rozgrzany tłuszcz. Obsmaż na rumiano z obu stron. Najlepsze świeżutko z patelni, z cukrem pudrem!