Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puchate, tłuściutkie placuszki, smakują jak pączki. Najlepsze na gorąco z cukrem pudrem!
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6956
Polecam.
Odsłon: 107
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5257
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2373
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6956
Polecam.
Odsłon: 107
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5257
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2373
Składniki
Ciepłe mleko, mąkę, drożdże wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia, po czym ubij łopatką, dodaj sól, cukier, masło i jajka. Zostaw ciasto powtórnie do wyrośnięcia.
Już nie mieszając, kładź ciasto łyżką na patelnię na rozgrzany tłuszcz. Obsmaż na rumiano z obu stron. Najlepsze świeżutko z patelni, z cukrem pudrem!