Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne racuchy na dobre śniadanie.
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 33
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 249
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 33
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 249
Składniki
Wykonanie: Gruszki namoczyć przez godzinę, odsączyć, oczyścić z ogonków i pokroić. Mąkę wymieszać z sodą, cukrem i solą do smaku, wbić jajko, wlać śmietanę i dokładnie wymieszać składniki. Następnie dodać pokrojone gruszki, odstawić na godzinę, po czym smażyć na rozgrzanym oleju racuszki na złoty kolor.