Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z podanej porcji wyszło 8 szt. Idealne na śniadanie do szklanki mleka :)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 804
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22857
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15268
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4966
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 804
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22857
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15268
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4966
Składniki
Mąkę wsypać do miski, zrobić wgłębienie, wkruszyć drożdże dodać cukier i trochę letniego mleka, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Do miski dodać pozostałe mleko, masło, wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Stolnicę oprószyć lekko mąka, wyłożyć wyrośnięte ciasto, przerobić i rozwałkować w formie koła. Ciasto podzielić na 8 trójkątów, na każdy położyć ulubiony dżem i formować rogale. Blaszkę wyłożyć papierem pergaminowym i układać rogale, odstawić na 10 minut. Rogale posmarować rozbełtanym jajkiem, piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 25-30 min. Smacznego