Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest delikatna i smaczna.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 568
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 236
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 35
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 57
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 568
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 236
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 35
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 57
Składniki
Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i odstawić. Pieczarki drobno posiekać, zaś jabłko, gruszkę obrać i pokroić w drobną kostkę. Rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z pokrojonym jabłkiem, gruszką i pieczarkami. Dwa jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach dodać do sałatki. Resztę jajek pokroić w ósemki i pozostawić do dekoracji. Gotową sałatkę przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekany szczypiorek(trochę zostawić do dekoracji). Dodać majonez(ilość według uznania) dokładnie wymieszać, przełożyć do salaterki, górę obłożyć jajkami pokrojonymi w ósemki i ozdobić papryczkami. Wstawić do lodówki i najlepiej podawać na drugi dzień z wędliną i pieczywem. SMACZNEGO..