Do góry

Śniadania Przepis na:

Sałatka warzywno-owocowa

Sałatka warzywno-owocowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2564 Ocena: 19498

Dodano:

Odsłon: 4374

Jest delikatna i smaczna.

Składniki

  • Jajka 5 szt.
  • Pieczarki marynowane 1 mały słoiczek
  • Jabłko 1 szt.
  • Gruszka 1 szt.
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Sól i pieprz do smaku
  • Rzodkiewka 1 ½ pęczka
  • Majonez light
  • Papryczka
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka warzywno-owocowa

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i odstawić. Pieczarki drobno posiekać, zaś jabłko, gruszkę obrać i pokroić w drobną kostkę. Rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z pokrojonym jabłkiem, gruszką i pieczarkami. Dwa jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach dodać do sałatki. Resztę jajek pokroić w ósemki i pozostawić do dekoracji. Gotową sałatkę przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekany szczypiorek(trochę zostawić do dekoracji). Dodać majonez(ilość według uznania) dokładnie wymieszać, przełożyć do salaterki, górę obłożyć jajkami pokrojonymi w ósemki i ozdobić papryczkami. Wstawić do lodówki i najlepiej podawać na drugi dzień z wędliną i pieczywem. SMACZNEGO..

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń