Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest delikatna i smaczna.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19216
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13020
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1654
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232086
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19216
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13020
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1654
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232086
Składniki
Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i odstawić. Pieczarki drobno posiekać, zaś jabłko, gruszkę obrać i pokroić w drobną kostkę. Rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z pokrojonym jabłkiem, gruszką i pieczarkami. Dwa jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach dodać do sałatki. Resztę jajek pokroić w ósemki i pozostawić do dekoracji. Gotową sałatkę przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekany szczypiorek(trochę zostawić do dekoracji). Dodać majonez(ilość według uznania) dokładnie wymieszać, przełożyć do salaterki, górę obłożyć jajkami pokrojonymi w ósemki i ozdobić papryczkami. Wstawić do lodówki i najlepiej podawać na drugi dzień z wędliną i pieczywem. SMACZNEGO..