Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 831 Ocena: 16414
Dodano: 11.11.2019
Odsłon: 19386
5-6 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Owoce opłukać i osuszyć.
Twaróg rozgnieść widelcem i wymieszać z mąką, szczyptą soli. Uformować dołek, wlać 125 ml ciepłej wody, wymieszać. Wbić jajko z olejem i wyrobić ciasto. Może być lekko klejące.
Następnie blat obficie posypać mąką, wyłożyć ciasto, najpierw rozpłaszczyć ręką, potem rozwałkować na grubość około 1/2 cm.
Obręczą wykrawać 9 cm kółka, które nadziewamy owocami.
Zlepiamy najpierw wierzch ciasta nad owocem, następnie boki.
Kluski gotujemy w dobrze osolonej wodzie, około 7 minut od wypłynięcia.
Potem posypujemy cukrem pudrem i zmielonymi pestkami dyni.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Docherro 11 listopada 2019Zgłoś do usunięcia
Jakie smakowite,oj zjadła bym:)3 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 11 listopada 2019Zgłoś do usunięcia
Swietny pomysl, chetnie bym zjadla!4 Kto głosował? | Odpowiedz