Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne, pyszne i bardzo proste i szybkie. Doskonale pasują na śniadanie, kolację i deser.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10567
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336874
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4626
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424513
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10567
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336874
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4626
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424513
Składniki
Porcja dla 3-4 osób. Twaróg rozgnieść w misce łyżką lub widelcem. Dodać jajko, sól, mąkę z kaszą, wymieszać łyżką. Następnie krótko wyrobić rękami na zwarte ciasto. Ciasto podzielić na 4 części, z każdej wałkować walec na grubość ok. 1 cm. Możemy podsypać max 10 g mąki. Walce kroić na długość 3-4 cm. Gotować w lekko osolonej wodzie, 3-4 minuty od wypłynięcia. Podawać ciepłe posypane makiem, orzechami i polane miodem. Można polać też roztopionym masłem.