Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne, pyszne i bardzo proste i szybkie. Doskonale pasują na śniadanie, kolację i deser.
Świąteczna potrawa, bardzo słodka, nafaszerowana bakaliami i aromatami, konie...
Odsłon: 7401
Świąteczny deser z maku, bakalii i domowego makaronu.
Odsłon: 3482
Kluski ziemniaczane znane jako kluski szare lub żelazne. Świetny , prosty o...
Odsłon: 18668
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 272
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 272
Składniki
Porcja dla 3-4 osób. Twaróg rozgnieść w misce łyżką lub widelcem. Dodać jajko, sól, mąkę z kaszą, wymieszać łyżką. Następnie krótko wyrobić rękami na zwarte ciasto. Ciasto podzielić na 4 części, z każdej wałkować walec na grubość ok. 1 cm. Możemy podsypać max 10 g mąki. Walce kroić na długość 3-4 cm. Gotować w lekko osolonej wodzie, 3-4 minuty od wypłynięcia. Podawać ciepłe posypane makiem, orzechami i polane miodem. Można polać też roztopionym masłem.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Bułki kajzerki zapiekane z serem i szynką
Śniadania
Ryż na mleku według babci
Śniadania
Jajka w cieście francuskim
Śniadania
Precle serowe
Bułki kajzerki zapiekane z serem i szynką
Bułki zapiekane z serem i szynką można podać na śniadanie lub kolację. Smaczn...
Odsłon: 153
Ryż na mleku według babci
Ekspresowe, smaczne i zdrowe śniadanie.
Odsłon: 173