Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne, pyszne i bardzo proste i szybkie. Doskonale pasują na śniadanie, kolację i deser.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117274
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8081
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3030
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1715
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1364
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117274
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8081
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3030
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1715
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1364
Składniki
Porcja dla 3-4 osób. Twaróg rozgnieść w misce łyżką lub widelcem. Dodać jajko, sól, mąkę z kaszą, wymieszać łyżką. Następnie krótko wyrobić rękami na zwarte ciasto. Ciasto podzielić na 4 części, z każdej wałkować walec na grubość ok. 1 cm. Możemy podsypać max 10 g mąki. Walce kroić na długość 3-4 cm. Gotować w lekko osolonej wodzie, 3-4 minuty od wypłynięcia. Podawać ciepłe posypane makiem, orzechami i polane miodem. Można polać też roztopionym masłem.