Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne, pyszne i bardzo proste i szybkie. Doskonale pasują na śniadanie, kolację i deser.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6400
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154823
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6400
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154823
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Porcja dla 3-4 osób. Twaróg rozgnieść w misce łyżką lub widelcem. Dodać jajko, sól, mąkę z kaszą, wymieszać łyżką. Następnie krótko wyrobić rękami na zwarte ciasto. Ciasto podzielić na 4 części, z każdej wałkować walec na grubość ok. 1 cm. Możemy podsypać max 10 g mąki. Walce kroić na długość 3-4 cm. Gotować w lekko osolonej wodzie, 3-4 minuty od wypłynięcia. Podawać ciepłe posypane makiem, orzechami i polane miodem. Można polać też roztopionym masłem.