Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek jest po prostu pyszny, najlepiej smakuje z masłem lub dżemem. A orzeszki fajnie chrupią.
Dynię pokroić w kostkę i ugotować do miękkości (ok. 20 minut) na parze. Ostudzić i zmiksować na puree. Przetrzeć przez sitko o gęstych oczkach.
120g orzeszków piniowych uprażyć na złoto na patelni bez tłuszczu. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą, cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem.
Nagrzać piekarnik do 200 stopni. Wysmarować keksówkę (20-25cm długości).
Jajka roztrzepać i wymieszać z puree dyniowym. Dodać pozostałe składniki. Zagnieść gładkie ciasto, można mikserem z końcówkami do kruchego ciasta. Na końcu dodać uprażone orzeszki. Ciastem wypełnić przygotowaną foremkę. Posypać z wierzchu pozostałymi orzeszkami. Piec ok. 60 min. na środkowym poziomie piekarnika.
Smacznego :)
Uwielbiam robić muffinki, można z nimi kombinować na różne sposoby. Tak na sz...
Odsłon: 646
Makaron z serem to chyba jedno z najprostszych, najtańszych i najszybszych w...
Odsłon: 4681
Fusilli czyli świderki, choć każdy makaron w tej wersji sprawdzi się. Liczymy...
Odsłon: 570
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 56
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 96
Makaron z serem to chyba jedno z najprostszych, najtańszych i najszybszych w...
Odsłon: 4681
Fusilli czyli świderki, choć każdy makaron w tej wersji sprawdzi się. Liczymy...
Odsłon: 570
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 56
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 96
Składniki
Dynię pokroić w kostkę i ugotować do miękkości (ok. 20 minut) na parze. Ostudzić i zmiksować na puree. Przetrzeć przez sitko o gęstych oczkach.
120g orzeszków piniowych uprażyć na złoto na patelni bez tłuszczu. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą, cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem.
Nagrzać piekarnik do 200 stopni. Wysmarować keksówkę (20-25cm długości).
Jajka roztrzepać i wymieszać z puree dyniowym. Dodać pozostałe składniki. Zagnieść gładkie ciasto, można mikserem z końcówkami do kruchego ciasta. Na końcu dodać uprażone orzeszki. Ciastem wypełnić przygotowaną foremkę. Posypać z wierzchu pozostałymi orzeszkami. Piec ok. 60 min. na środkowym poziomie piekarnika. Smacznego :)
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb słonecznikowy
Pieczywo
Szybki chlebek z sezamem
Pieczywo
Chlebek odrywany serowo-czosnkowy
Pieczywo
Bułki z nadzieniem pieczarkowym.
Chleb słonecznikowy
Chleb słonecznikowy domowej roboty to świetna alternatywa dla pieczywa ze skl...
Odsłon: 2693
Szybki chlebek z sezamem
Zwykły chlebek na drożdżach z dodatkiem sezamu. W środku delikatny i mięciut...
Odsłon: 2451