Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba nie trzeba ich zachwalać...;)
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 852
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 855
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 78
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 852
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 855
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
ZACZYN Do letniego mleka wkruszyć drożdże i dodać dwie łyżki cukru, odstawić do wyrośnięcia.
CIASTO Do zaczynu dodać pozostałe składniki i dobrze wyrobić, jeśli ciasto jest za twarde dodać więcej mleka, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować, wycinać trójkąty, nałożyć nadzienie, zwinąć, posmarować roztrzepanym białkiem, posypać grubym cukrem i upiec. Piec w temp 180 C aż nabiorą rumianego kolorku. SMACZNEGO