Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba nie trzeba ich zachwalać...;)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326322
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12054
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16750
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5448
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326322
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12054
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16750
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5448
Składniki
ZACZYN Do letniego mleka wkruszyć drożdże i dodać dwie łyżki cukru, odstawić do wyrośnięcia.
CIASTO Do zaczynu dodać pozostałe składniki i dobrze wyrobić, jeśli ciasto jest za twarde dodać więcej mleka, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować, wycinać trójkąty, nałożyć nadzienie, zwinąć, posmarować roztrzepanym białkiem, posypać grubym cukrem i upiec. Piec w temp 180 C aż nabiorą rumianego kolorku. SMACZNEGO