Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba nie trzeba ich zachwalać...;)
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2347
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 188
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 177
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2347
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 188
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 177
Składniki
ZACZYN Do letniego mleka wkruszyć drożdże i dodać dwie łyżki cukru, odstawić do wyrośnięcia.
CIASTO Do zaczynu dodać pozostałe składniki i dobrze wyrobić, jeśli ciasto jest za twarde dodać więcej mleka, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować, wycinać trójkąty, nałożyć nadzienie, zwinąć, posmarować roztrzepanym białkiem, posypać grubym cukrem i upiec. Piec w temp 180 C aż nabiorą rumianego kolorku. SMACZNEGO