Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smalec z fasoli to nic innego jak bardzo smaczna pasta z fasoli na kanapki. Możesz dodać swoje ulubione dodatki i modyfikować przepis wedle gustu i smaku. Oszukany smalec z fasoli jest o niebo zdrowszy jak ten smalec zwierzęcy, także polecam serdecznie.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 342
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 57
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 342
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 57
Składniki
Cebulę, jabłko, obierz, umyj i pokrój w drobną kosteczkę, to samo z kiełbaską i boczkiem. Cebulę podsmaż ze szczyptą soli i cukrem na niewielkiej ilości oleju, do zeszklenia. Gdy cebulka się zeszkli dodaj jabłko, kiełbasę, boczek i majeranek, całość dokładnie wymieszaj. Smaż na małym ogniu do momentu aż jabłko zmięknie, następnie odstaw na bok. Fasolkę z puszki przepłucz na durszlaku pod strumieniem bieżącej wody, wrzuć do miski i przy pomocy blendera zmiksuj na pastę bez grudek. Do pasty z fasoli wrzuć zawartość patelni, dodaj sól i pieprz prawdziwy mielony do smaku, oraz wlej sos sojowy. Całość dokładnie wymieszaj i przełóż najlepiej do pojemnika z przykrywką. Gdy smalec z fasoli przestygnie wrzuć go najlepiej na noc do lodówki. Najlepiej smakuje ze swojskim chlebkiem, pyszota!!! Smacznego!!!