Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek dla panów lubiących takie przekąski, i nie tylko ...miękki,aromatyczny i bardzo smaczny.Serdecznie polecam:)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3730
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2058
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5484
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5519
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3730
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2058
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5484
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5519
Składniki
Na spód rondla dać pora pokrojonego w grubsze talarki. Boczek zaprawic przyprawami sokiem z cytryny,kurkumą,kminkiem,czosnkiem granulowanym,dać do rondla na pokrojonego pora. Podlać wodą,przykryć i dusić,wodę trzeba będzie dolewać,przy obracaniu boczku.
Dusić boczek godz. Po tym czasie posmarować po wierzchu musztardą,pastą paprykową i pokrojonym w cieńkie plasterki czosnkiem. Rozsmarować łyżką,podlać winem ,przykryć i dalej dusić około 4omin.aż boczek będzie miękki. W trakcie duszenia obracać.
Smacznego życzę!