Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szakszuka – danie z Bliskiego Wschodu i Afryki Północnej, prawdopodobnie pochodzi z Tunezji albo Jemenu, składające się z pomidorów, papryki i cebuli przyprawionych kuminem, w których gotuje się jajka na patelni i przed podaniem posypuje się świeżym szczypiorkiem
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22691
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15051
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4805
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45097
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 689
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22691
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15051
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4805
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45097
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 689
Składniki
Cebule kroimy w kostkę. Paprykę w paski. Wrzucamy na rozgrzany olej i gotujemy, aż warzywa zmiękną. Po zmiękczeniu dodajemy drobno pokrojony czosnek oraz słodką paprykę.
Dodajemy pokrojone pomidory i dusimy do odparowania wody. W sosie robimy 4 dołki i w ich miejsce wbijamy jajka. Dodajemy sól i pieprz i smażymy 4-5 minut (aż jajka się zsiądą)
Całość posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem. Podajemy z chrupiącą bagietką/grzanką. SMACZNEGO :)