Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szakszuka – danie z Bliskiego Wschodu i Afryki Północnej, prawdopodobnie pochodzi z Tunezji albo Jemenu, składające się z pomidorów, papryki i cebuli przyprawionych kuminem, w których gotuje się jajka na patelni i przed podaniem posypuje się świeżym szczypiorkiem
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 13
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 18
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 838
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 397
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 264
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 13
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 18
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 838
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 397
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 264
Składniki
Cebule kroimy w kostkę. Paprykę w paski. Wrzucamy na rozgrzany olej i gotujemy, aż warzywa zmiękną. Po zmiękczeniu dodajemy drobno pokrojony czosnek oraz słodką paprykę.
Dodajemy pokrojone pomidory i dusimy do odparowania wody. W sosie robimy 4 dołki i w ich miejsce wbijamy jajka. Dodajemy sól i pieprz i smażymy 4-5 minut (aż jajka się zsiądą)
Całość posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem. Podajemy z chrupiącą bagietką/grzanką. SMACZNEGO :)