Do góry

Śniadania Przepis na:

Tosty francuskie, czyli smażone kromki chleba.

Tosty francuskie, czyli smażone kromki chleba.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1686 Ocena: 27211

Dodano:

Odsłon: 1527

Smażone kromki chleba namoczone w rozbełtanym jajku. Jest to bardzo szybki, najprostszy sposób na przygotowanie smacznego śniadania lub kolacji.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tosty francuskie, czyli smażone kromki chleba.

Przygotowanie

  1. Rozgrzewamy olej na patelni. W głębokim talerzu roztrzepujemy jajka, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym.

  2. Do roztrzepanych jajek dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki, widelcem mieszamy składniki z jajkiem. Przygotowane kromki chleba maczamy w jajku.

  3. Smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor.

  4. Usmażone kromki chleba podajemy z koktajlowymi pomidorkami.

  5. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń