Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne słodkie śniadanie na weekend - słodkie francuskie tosty podane z owocami. Do ich zrobienia można wykorzystać świeże jak i czerstwe pieczywo.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14342
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13142
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14342
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13142
Składniki
Chałkę kroimy na kromki. Jajka mieszamy z mlekiem i cukrem waniliowym, roztrzepujemy. Kromki chałki maczamy w masie jajecznej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Ja używałam masła klarowanego, ale można oczywiście smażyć na oleju. Smażymy z obu stron, aż będą lekko zarumienione. Odkładamy na chwilę na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Tosty podajemy gorące, z ulubionymi dodatkami. Ja podałam z jogurtem naturalnym, syropem klonowym i świeżymi owocami. Świetnie będą także smakowały z dżemem lub cukrem pudrem.