Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, zdrowe i smaczne śniadanie, czyli tosty z miodem i bananem. U mnie sprawdzają się doskonale także jako słodka przekąska lub lekka kolacja.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12180
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1521
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12180
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1521
Składniki
Banana obieramy ze skórki, kroimy na plasterki. Pieczywo smarujemy masłem orzechowym, na maśle układamy plasterki banana. Tak przygotowane grzanki układamy na blaszce (tej z wyposażenia piekarnika) wyłożonej folią aluminiową, pieczemy w piekarniku o temperaturze 180 stopni przez 10 minut. Orzechy rumienimy na suchej patelni, siekamy, następnie mieszamy z miodem. Ciepłe grzanki podajemy z łyżką serka wiejskiego, polane miodem z orzechami i posypane płatkami. Uwaga: Z podanych składników mamy śniadanie dla dwóch osób. Smacznego.