Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, zdrowe i smaczne śniadanie, czyli tosty z miodem i bananem. U mnie sprawdzają się doskonale także jako słodka przekąska lub lekka kolacja.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Banana obieramy ze skórki, kroimy na plasterki. Pieczywo smarujemy masłem orzechowym, na maśle układamy plasterki banana. Tak przygotowane grzanki układamy na blaszce (tej z wyposażenia piekarnika) wyłożonej folią aluminiową, pieczemy w piekarniku o temperaturze 180 stopni przez 10 minut. Orzechy rumienimy na suchej patelni, siekamy, następnie mieszamy z miodem. Ciepłe grzanki podajemy z łyżką serka wiejskiego, polane miodem z orzechami i posypane płatkami. Uwaga: Z podanych składników mamy śniadanie dla dwóch osób. Smacznego.