Do góry

Śniadania Przepis na:

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 199 Ocena: 2668

Dodano:

Odsłon: 658

Uwielbiamy takie śniadania. Treściwe, białkowe i w pełni odżywcze.

Składniki

  • 250 gram sera białego półtłustego
  • 100 ml mleka 2%
  • 6 - 7 rzodkiewek
  • pęczek szczypiorku
  • Sól
  • Pieprz
  • szczypta cukru trzcinowego
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rzodkiewkę i szczypiorek myjemy, drobno siekamy.
    W misce rozgniatamy ser widelcem, dodajemy mleko posiekaną rzodkiewkę i szczypior.
    Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru.
    Dokładnie mieszamy.

    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (23)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 04 stycznia 2018 Pyszny i pożywny twarożek. Idealny na śniadanie :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 grudnia 2017 Nie przesadzę, jak powiem, że dwa/trzy razy w tygodniu robimy to nie śniadanie :)
W lecie, to nawet częściej, bo są warzywka z działki i zawsze trzeba je wykorzystywać :)
Proste, szybkie i smaczne, PYCHA :D
Odpowiedzi: 6 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń