Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne małe drożdżóweczki z nutą waniliową i chrupiącą kruszonką. Polecam ciepłe do szklanki zimnego.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 148
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 213
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9235
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 148
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 213
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9235
Składniki
Drożdże i 2 łyżki cukru rozpuszczamy w mleku, odstawiamy na 20 minut w ciepłe miejce. Mąkę przesiewamy.
Dodajemy do mąki zaczyn drożdżowy, jajka olej i cukier waniliowy, zagniatamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Ciasto odstawiamy przykryte ściereczką na 1,5 godziny.
Składniki kruszonki łączymy ze sobą.
Nastepnie z ciasta formujemy kuleczki wielkości mandarynki. Wykładamy na natłuszczoną i posypaną maką blaszkę piekarnikową.
Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut. Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)