Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, zdrowe rogaliki na śniadanie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3892
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415010
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2437
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3892
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415010
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2437
Składniki
Wykonanie: Masło rozgrzać na patelni, dodać posiekany czosnek, cebulę i zeszklić. Wrzucić pokrojone pieczarki, szpinak i i dusić z dodatkiem gałki muszkatołowej przez około 3 minuty. Następnie zalać śmietanką, przyprawić do smaku solą pieprzem i zdjąć z ognia. Ciasto rozłożyć na stolnicy(razem z papierem), wyciąć kółka, nałożyć farsz, zlepić brzegi i zwinąć w rogaliki. Posmarować rozmąconym jajkiem, ułożyć na zwilżonej wodą blaszce i upiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut na złoty kolor.