Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy pasztet z jajkiem w sam raz na śwęta.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5779
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154770
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1024
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 447
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5779
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154770
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1024
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 447
Składniki
Mięso , obraną marchewkę i wątródkę gotuję z dodatkiem soli w osobnych garnkach. Wątróbkę ok. 10 minut, a mięso z marchewką do miękości. 3 jajka gotuję na twardo i obieram.
Po ugotowaniu studzę. Udka obieram. Mięso ,wątróbkę i marchewki przepuszczam przez maszynkę o średnich oczkach. Dodaję przyprawy i jajka , dokladnie mieszam.Formę u mnie keksowka smaruję maslem i wysypuję bułką tartą. Masę umieszczam w keksówce w środek wkładając przecięte , ugotowane jajka.
Piekę 1 godz. w tem. 180 stopni. Studzę.