Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną pieczeń z karkówki, soczysta i aromatyczna, a na drugi dzień wspaniała wędlina na kanapki. Polecam serdecznie :-) https://youtu.be/6JdGogpT76Q
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2512
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 295
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 399
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34700
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 929
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2512
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 295
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 399
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34700
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 929
Składniki
Karkówkę płuczemy, wrzucamy do większej miski, następnie wrzucamy musztardę i wszystkie przyprawy z listy, wcieramy wszystko w mięso. Miskę przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie karkówkę przekładamy do naczynia żaroodpornego, następnie w środek karkówki wbijamy termosondę. Karkówka po wyjęciu z lodówki powinna nabrać temperatury pokojowej przed pieczeniem.
Następnie rozgrzewamy piekarnik na 200 stopni góra dół, gdy piekarnik będzie nagrzany, wkładamy karkówkę do środka i pieczemy przez dziesięć minut, następnie obniżamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy aż osiągniemy 85 stopni w środku pieczeni. Po wyciągnięciu z piekarnika, pieczeń należy odstawić na 10 minut, aby odpoczęła, po tym czasie kroimy w plastry i podajemy :-) Gotowe !!! Na drugi dzień jak już pieczeń stężeje idealnie nada się jako wędlina na kanapki.