Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada schabowa z mięsem mielonym, pieczarkami i serem"
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 491
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 931
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 227
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 491
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 931
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 227
Składniki
Schab myję i rozcinam, tak by powstał duży płat. Delikatnie go tłukę. Obsypuję solą, pieprzem i wkładam do lodówki na 1-2 godz. Pieczarki obieram i kroję w plasterki (lub ścieram na tarce). Podsmażam je na oleju z posiekaną cebulą, oprószam solą i pieprzem. Studzę.
Mięso mielone mieszam z jajkiem, solą i pieprzem. Rozkładam je na płacie schabu, ścieram na nie warstwę sera, a na to wykładam przesmażone pieczarki z cebulą (na wierzch można zetrzeć jeszcze trochę sera). Zwijam płat w roladę. Obwiązuję ją nicią i owijam folią aluminiową.
Wkładam mięso do naczynia żaroodpornego. Na dno naczynia wlewam 200-300 ml wody. Piekę w temp. 190-200oC 2-2 i 1/2 godz. Pod koniec rozchylam folię, aby mięso się ładnie przyrumieniło.
ok. 3 godz. • Porcja 290 kcal • Koszt porcji 2,70 zł • Przepis na 8-10 porcji
Iwona Tiborska z GliwicŹródło: Kobieta i życie