Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki schabowe z gruszką i serem"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 682
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 28
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 201
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 55
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 235
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 380
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 682
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 28
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 201
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 55
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 235
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 380
Składniki
40 min • Porcja ok. 205 kcal • Koszt porcji 3,40 zł • Przepis na 4 porcje
Schab dzielę na 4 kotlety, rozbijam. Zalewam mlekiem, posypuję pokrojoną cebulą i wstawiam na 2-3 godziny do lodówki.
Kotlety osuszam ręcznikiem, oprószam pieprzem. Na każdym rozkładam plasterki gruszki, posypuję pokruszonym serem pleśniowym (troszkę zostawiam do sosu) i rozdrobnionymi orzechami. Mięso zawijam ciasno w roladki – końce można spiąć wykałaczkami – i obtaczam w mące.
Roladki obsmażam w garnku na złoto na małej ilości oleju. Zalewam je gorącą wodą, dodaję kolorowy pieprz i odrobinę soli. Gotuję na małym ogniu 15-20 minut. Po tym czasie do sosu dodaję śmietankę i ser pleśniowy. Trzymam na ogniu, aż sos zgęstnieje. Przed podaniem posypuję natką.Źródło: Kobieta i życie