Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab gotowany w sosie z warzywami
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 491
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 936
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 227
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 491
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 936
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 227
Składniki
- Obraną marchewkę, pietruszkę kroje na półplasterki. - Cebulę i czosnek w drobną kostkę. - Pieczarki w plasterki. - Na patelni roztapiam łyżkę masła i podsmażam cebulę oraz czosnek. - Dodaje pieczarki i smażę do momentu odparowania wody. - Na patelnię dodaje kawałki schabu przyprawione solą i pieprzem i smażę po minucie z każdej strony. -Dodaje marchewkę i pietruszkę. -Całość zalewam wodą. Dodaje liść laurowy i ziele angielskie. - Duszę przez 40 minut. Doprawiam solą, pieprzem, papryką oraz majerankiem. - Zagęszczam mąką rozrobioną w mleku. - Zagotowuje, dodaje posiekaną natkę pietruszki i gotowe.