Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dosyć często robię różne mięsa na kanapki, ale jakoś jeszcze żadnego przepisu nie dodałam :) Tak więc dziś podaję przepis na bardzo smaczną domową wędlinkę.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11310
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1144
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9858
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11310
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1144
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9858
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
W naczyniu układamy schab, w przegotowanej wodzie mieszamy przyprawy i zalewamy mięso. Odstawiamy na 4-6 dni w chłodne miejsce codziennie przekręcamy. Jak mięso jest już zamarynowane wykładamy z zalewy lekko osuszamy i smarujemy dodatkowymi przyprawami wymieszanymi w oleju. Owijamy nasz kawałek mięsa w folię aluminiową wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w 180 stopniach najpierw półtorej godziny a potem odkrywamy i dopiekamy 20 minut by wierzch się zarumienił.