Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab szpikowany goździkami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Schab opłucz, osusz, wierzch delikatnie ponacinaj w krateczkę i naszpikuj goździkami. Mięso włóż do brytfanki. Margarynę stop. Gorącą polej mięso. Posyp je solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz przez godzinę i 45 minut.
W czasie pieczenia szynkę często polewaj sosem z dna brytfanki.
Konfiturę podgrzej, przetrzyj przez sitko, wymieszaj z nalewką. Mieszanką posmaruj schab 10 minut przed końcem pieczenia. Pieczeń udekoruj np. gałązkami tymianku.Źródło: Naj