Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 45
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 251
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 414
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 45
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 251
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 414
Składniki
Łopatkę , boczek , warzywa , grzyby, ziele ang., liść laurowy i czosnek , sól, wszystko zalewamy wodą i gotujemy. Pod koniec gotowania dodajemy wątróbkę .Po ugotowaniu wyjmujemy wszystko , aby ostygło. Moczymy bułkę w tej wodzie co gotowały się składniki na pasztet.Mięso, wątróbkę , warzywa , grzyby i bułkę mielimy w maszynce z drobnym sitkiem. Do masy dodajemy żółtka , solimy , pieprzymy, wyrabiamy na gładką masę.Białka ubijamy i dodajemy na końcu . Blaszki wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą.Na spód i na wierzch masy można położyć plasterki boczku surowego. Do jednej częsci masy można dodać pokrojone suszone śliwki , ale wtedy nie dajemy boczku. Pieczemy 50-60 min. , w temperaturze 160 * C. Smacznego .