Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka w przyprawie gyros"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Mięso umyj i osusz. Ostrym nożem nakłuj skórę kilka razy. Obierz czosnek, ząbki pokrój na mniejsze kawałki i wciśnij w nakłucia.
Wymieszaj gyros, paprykę, ok. łyżeczki soli, 2 łyżeczki pieprzu, sporą szczyptę gałki z 3-4 łyżkami oleju. Nasmaruj dokładnie szynkę. Włóż ją do naczynia żaroodpornego i wstaw na lodówki na minimum 12 godzin.
Zamarynowaną szynkę włóż do piekarnika nagrzanego do 200°C, piecz przez 35 minut. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz przez kolejne 35 minut (albo do miękkości).
<strong>Przepis Pauliny Jakubczak z Zawiercia</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie