Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biała kiełbasa na cebuli"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Karmelizowana cebula sprawia, że to danie zawsze zachwyca gości. Małgorzata Hert z Ostrowca Św.
60 min • Porcja 250 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis na 6-8 porcji
Każdą kiełbaskę kroję na połowę, smaruję oliwą i układam w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Piekę w 200°C około 20-30 minut. W tym czasie obieram cebulę i kroję w cienkie piórka.
Na patelni rozgrzewam masło, dodaję cebulę i smażę. Kiedy cebulka troszkę zmięknie dodaję wino, cukier, syrop klonowy i krem balsamiczny. Duszę na średnim ogniu około 15 minut.
Następnie dodaję przyprawy i duszę jeszcze wszystko razem około 15 minut – aż sos odparuje, a cebulka będzie miękka. Na cebuli układam upieczone kiełbaski. Podaję gorące.Źródło: Kobieta i życie