Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biała kiełbasa pieczona na piwie"
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3548
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14908
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3548
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14908
Składniki
60 min • Porcja ok. 220 kcal • Koszt porcji 3,70 zł • Przepis na 4 porcje
Por kroję w plasterki. Cebulę obieram i tnę w piórka. Oba smażę ok. 5 min na maśle. Oprószam solą i pieprzem.
Musztardę łączę z chrzanem. Białą kiełbasę nakłuwam wykałaczką w kilku miejscach.
Na dno naczynia żaroodpornego wykładam podsmażone por i cebulę. Układam na nich białe kiełbasy. Smaruję je mieszanką musztardy z chrzanem. Posypuję ziarnami pieprzu kolorowego i zalewam piwem.
Piekę ok. 45 min w temp. 180°C.
Polecam, bo ma intensywniejszy smak niż ta przygotowywana w tradycyjny sposób. Katarzyna Jaworek z MętkowaŹródło: Kobieta i życie