Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biała kiełbasa pieczona z jabłkami i majerankiem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 199
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 199
Składniki
Na patelni rozgrzej masło. Włóż kiełbaski. Zrumień je ze wszystkich stron. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Cebule obierz, pokrój w półplasterki. Zeszklij na tłuszczu ze smażenia kiełbasy. Jabłka umyj, 4 obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Pozostałe ze skórką pokrój na cienkie cząstki. Wytnij gniazda nasienne. Miąższ jabłek skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniał.
Starte jabłka dołóż do cebuli. Dodaj ziele angielskie oraz sól i pieprz do smaku. Duś kilka minut. Przełóż do naczynia z kiełbasą. Na wierzchu ułóż cząstki jabłek. Całość obficie posyp suszonym majerankiem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200oC. Piecz przez 20 minut. Od razu podawaj, np. ze świeżym pieczywem.Źródło: Naj