Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biała kiełbasa pieczona z jabłkami i majerankiem"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5347
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5347
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Na patelni rozgrzej masło. Włóż kiełbaski. Zrumień je ze wszystkich stron. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Cebule obierz, pokrój w półplasterki. Zeszklij na tłuszczu ze smażenia kiełbasy. Jabłka umyj, 4 obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Pozostałe ze skórką pokrój na cienkie cząstki. Wytnij gniazda nasienne. Miąższ jabłek skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniał.
Starte jabłka dołóż do cebuli. Dodaj ziele angielskie oraz sól i pieprz do smaku. Duś kilka minut. Przełóż do naczynia z kiełbasą. Na wierzchu ułóż cząstki jabłek. Całość obficie posyp suszonym majerankiem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200oC. Piecz przez 20 minut. Od razu podawaj, np. ze świeżym pieczywem.Źródło: Naj