Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć!!! Zapraszam Was dzisiaj na danie mięsne, a dokładnie na gotowany schab. Przyrządzimy go jednak w sposób niecodzienny. Otóż będziemy go gotować jedynie 2 razy po 10 minut. , a składnikiem zalewy do mięsa będzie majonez.
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 555
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 88
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 157
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 555
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 88
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 157
Składniki
Zaczynam od obsmażenia schabu ze wszystkich stron. Kładę mięso na patelnię, na rozgrzany olej. W ten sposób zamykam pory w mięsie, a schab po przygotowaniu będzie miękki i soczysty.
Teraz zajmiemy się zalewą. Do garnka nalewam wodę – tyle, aby po włożeniu mięsa, było ono całe nią przykryte. Dodaję majonez i musztardę i mieszam. teraz reszta składników: sól, cukier, majeranek, listek laurowy i wszystkie ziarenka. Ząbki czosnku przecięłam wzdłuż, aby oddały jak najwięcej smaku.
Do zalewy wkładam mięso i na wolnym ogniu doprowadzam do wrzenia. Gotuję pod przykryciem przez 10 minut. Następnie mięso w zalewie pozostawiam do ostygnięcia i wstawiam na noc do lodówki. Następnego dnia proces gotowania powtarzam – kolejne 10 minut.
I to już koniec moi drodzy. Tak przyrządzony schab, jest mięciutki, pyszny, soczysty i bardzo pachnący. Ja uwielbiam go do kanapek. Smacznego!