Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto salceson ( rolada waflowa) świetnie prezentuję się na świątecznym stole.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14571
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19635
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14571
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19635
Składniki
Dwie ściereczki mocno zwilżamy. Przykrywamy wafle do momentu aż zmiękną. Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wody. Masło rozpuszczamy, dodajemy kakao, cukier i lekko rozkruszone herbatniki. Łączymy z galaretkę i dodajemy ulubione orzechy i bakalie. Gęstą masę wykładamy równomiernie na wafle. Zwijamy dość sztywno i zawijamy w folię spożywczą. Wkladamy do lodówki na minimum 2 godziny, najlepiej na całą noc. Smacznego ;)