Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto salceson ( rolada waflowa) świetnie prezentuję się na świątecznym stole.
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 195
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 195
Składniki
Dwie ściereczki mocno zwilżamy. Przykrywamy wafle do momentu aż zmiękną. Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wody. Masło rozpuszczamy, dodajemy kakao, cukier i lekko rozkruszone herbatniki. Łączymy z galaretkę i dodajemy ulubione orzechy i bakalie. Gęstą masę wykładamy równomiernie na wafle. Zwijamy dość sztywno i zawijamy w folię spożywczą. Wkladamy do lodówki na minimum 2 godziny, najlepiej na całą noc. Smacznego ;)