Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto salceson ( rolada waflowa) świetnie prezentuję się na świątecznym stole.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 216
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 966
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666478
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 216
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 966
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666478
Składniki
Dwie ściereczki mocno zwilżamy. Przykrywamy wafle do momentu aż zmiękną. Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wody. Masło rozpuszczamy, dodajemy kakao, cukier i lekko rozkruszone herbatniki. Łączymy z galaretkę i dodajemy ulubione orzechy i bakalie. Gęstą masę wykładamy równomiernie na wafle. Zwijamy dość sztywno i zawijamy w folię spożywczą. Wkladamy do lodówki na minimum 2 godziny, najlepiej na całą noc. Smacznego ;)