Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto salceson ( rolada waflowa) świetnie prezentuję się na świątecznym stole.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1677
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17871
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1926
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1677
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17871
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1926
Składniki
Dwie ściereczki mocno zwilżamy. Przykrywamy wafle do momentu aż zmiękną. Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wody. Masło rozpuszczamy, dodajemy kakao, cukier i lekko rozkruszone herbatniki. Łączymy z galaretkę i dodajemy ulubione orzechy i bakalie. Gęstą masę wykładamy równomiernie na wafle. Zwijamy dość sztywno i zawijamy w folię spożywczą. Wkladamy do lodówki na minimum 2 godziny, najlepiej na całą noc. Smacznego ;)