Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Delikatny pasztet świąteczny"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 80
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1165
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 80
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1165
Składniki
140 min • Porcja 290 kcal • Koszt porcji 1,40 zł • Przepis na 16-18 porcji
Mięso kroję w kawałki, zalewam wodą, dodaję liście laurowe, ziele, kostkę rosołową. Gotuję ok. 45 min.
Wrzucam oczyszczone wątróbki i gotuję 15 min. Cebule pokrojone w kostkę szklę na oleju.
Mięso i wątróbkę mielę dwa razy. Dodaję żurawinę, jajka, kaszkę, cebule, zimny wywar, sól, majeranek, czubrycę, mieszam.
Masę wkładam do formy wyłożonej pergaminem, wierzch smaruję olejem. Piekę godzinę w temp. 180oC.
Elżbieta Pawelec z ElblągaŹródło: Kobieta i życie