Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Galantyna z cielęciną i pistacjami"
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3583
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14961
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3583
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14961
Składniki
Nóżki, włoszczyznę, przyprawy zalej wodą i gotuj 3-4 godziny. Mięso zmiel z bułką moczoną w wywarze. Dodaj jajko, nieco wywaru, przyprawy, pistacje.
Gazę posmaruj masłem, włóż masę, zwiń, obwiąż. Włóż do wywaru, gotuj godzinę. Ostudź, wyjmij. Wywar odparuj do 3 litra. Wlej ocet, roztrzepane białka. Nie przerywając mieszania, mocno podgrzej, aż białka się zetną. Przecedź, przypraw. Galantynę pokrój w plastry, zalej galaretą.
Czas: około 6 godzinŹródło: Dobry Tydzień