Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jarski pasztet z soczewicy"
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 151
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 558
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 609
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 879
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 151
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 558
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 609
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 879
Składniki
? Przepłukaną soczewicę ugotuj w osolonym wrzątku.
Do drugiego garnka włóż marchew i selera. Zalej wodą, dosyp przyprawy i ugotuj.
Miękkie warzywa zmiel w maszynce z podsmażonymi na oleju pieczarkami, szalotką i czosnkiem. Wymieszaj z soczewicą, jajkami, solą, pieprzem i włóż do formy.
Piecz pasztet około 20 minut w 180°C.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 220. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax