Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaszanka z kiszoną kapustą"
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2588
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 133
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2588
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 133
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Przepis przysłała Małgorzata Stachurska z Katowic
Boczek wędzony pokrój w kostkę. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, pokrój w kostkę. Kapus tę poszatkuj. Czosnek obierz, posiekaj. Pomidor sparz, obierz, pokrój w kostkę.
Olej rozgrzej na patelni, podsmaż boczek. Dodaj cebulę, zeszklij. Dodaj kapustę i pieczarki, wymieszaj. Wlej pół szklanki wody, dodaj ziarenka pieprzu, ziela angielskiego, liść laurowy i czosnek. Wymieszaj, duś pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Przypraw, dodaj pomidora, podduś pod przykryciem. Włóż kaszanki, przykryj kapustą, duś pod przykryciem 6-7 min (nie mieszaj). Potrawy nie należy solić, bo kapusta i boczek są słone.Źródło: Chwila dla Ciebie