Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaszanka z kiszoną kapustą"
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 87
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2215
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 712
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 87
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2215
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 712
Składniki
Przepis przysłała Małgorzata Stachurska z Katowic
Boczek wędzony pokrój w kostkę. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, pokrój w kostkę. Kapus tę poszatkuj. Czosnek obierz, posiekaj. Pomidor sparz, obierz, pokrój w kostkę.
Olej rozgrzej na patelni, podsmaż boczek. Dodaj cebulę, zeszklij. Dodaj kapustę i pieczarki, wymieszaj. Wlej pół szklanki wody, dodaj ziarenka pieprzu, ziela angielskiego, liść laurowy i czosnek. Wymieszaj, duś pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Przypraw, dodaj pomidora, podduś pod przykryciem. Włóż kaszanki, przykryj kapustą, duś pod przykryciem 6-7 min (nie mieszaj). Potrawy nie należy solić, bo kapusta i boczek są słone.Źródło: Chwila dla Ciebie